brief 2016-12-02T21:54:30+00:00

afscheids-
brief

Deze tekst is niet aangepast op de huidige situatie.

Lieve Rest-betrokkenen,

Zoals jullie weten was de toekomst van De Rest al een aantal maanden onzeker.
Ons theaterprogramma De Rest Speelt! 2016, aanstaand weekend, leek het feest te worden van de doorstart… Helaas is nu duidelijk dat het een afscheidsfeest wordt.

In januari zijn wij #RedDeRest gestart met als doel ouders van cursisten mede verantwoordelijk te maken voor het vinden van een nieuwe locatie en organisatiestructuur. Dit heeft er o.a. toe geleid dat er een beoogd nieuw stichting bestuur is opgestaan van vier ouders. Deze ouders zijn op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en hebben de begroting van de theaterschool onder de loep genomen. Tot voor kort leek het te gaan lukken om een locatie te vinden en de begroting sluitend te krijgen, maar de eindconclusie van het beoogd bestuur is dat dit niet het geval is.
Kort samengevat: om voort te blijven bestaan heeft De Rest structurele subsidie nodig of een gratis locatie.

In 7 jaar zijn we uitgegroeid tot een eigenzinnige jeugdtheaterschool met ruim 120 cursisten. 7 jaar lang hebben we talloze sociaal-culturele projecten en workshops i.s.m. diverse scholen en andere maatschappelijke organisaties ontwikkeld en uitgevoerd. Helaas blijken dit voor gemeente Stichtse Vecht, waar wij al deze jaren actief zijn geweest, geen redenen om onze theaterschool te ondersteunen. Er wordt ons geen alternatief voor de kazerne geboden (‘Wij zijn ons vastgoed aan het afstoten’) en ook lijken er geen subsidie mogelijkheden (‘Wij verstrekken geen instandhoudingssubsidies’).

En nu? Eerst De Rest Speelt!…
Onze focus ligt op komend weekend: 4 & 5 juni oftewel De Rest Speelt! 2016.
Wij willen met jullie allemaal knallend afsluiten en nog één keer aan iedereen laten zien wat De Rest in huis heeft!
Daarna moeten we de kazerne leegruimen: vanaf juli wil de gemeente kunnen beginnen met slopen. (Hulp bij het leegruimen is van harte welkom en ook zoeken we (tijdelijke) opslagruimte)

Is er nog hoop? Er is sowieso een droom…
Voor mij, Jasper, heeft de locatie de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld: we hebben 3 jaar gewerkt op Fort Maarsseveen en 4 jaar in de oude brandweerkazerne. Beiden locaties met een verhaal, met een eigen identiteit. Ik zie De Rest (op dit moment) niet voortbestaan in een klaslokaal of jeugdhonk maar wel op een locatie met allure (liefst in de natuur). Dus kan jij mij helpen aan: een stuk grond, een oude schuur, een boerderij, een (steen) fabriek, een fort of een andere spannende plek, waar geen commercieel belang is en wij de komende drie jaar kunnen werken: neem dan direct contact op!

Wij kunnen ons voorstellen dat deze brief reacties en vragen oproept en misschien een tweede #RedDeRest teweegbrengt. Hoewel wij ons zeker gesterkt zullen voelen met betrokken reacties, moeten wij ook uitkijken naar onze toekomst. Wij kunnen het ons niet veroorloven om (zonder enige vorm van vergoeding) sturing te geven aan een tweede #RedDeRest met een onzekere uitkomst. Uiteraard zijn alle suggesties welkom: deze sturen we door naar de beoogd voorzitter.

Wij bedanken jullie alvast voor 7 hele mooie jaren en hopen je te zien bij De Rest Speelt! 2016

Hartelijke groeten,
Renée Fleuren en Jasper Hogenboom