Kim van den Bemt 2018-01-20T21:29:08+00:00

Kim

van den Bemt

Ik ben Kim van den Bemt.
Ik werk als theatermaker, theaterdocent en actrice. Ik maak graag montagevoorstellingen met zowel gesproken tekst als meer fysieke, vaak absurde elementen. Over mensen en hun beweegredenen, gedachtes, grillen en knullige eigenaardigheden. Over dat wat hapert, over dat wat vastloopt en op een keer moet openbreken. Over de poging. Over mensen die ontroerend worden omdat ze op zoek blijven.

Ik heb tussen 2013 en 2015 met veel plezier als docent en theatermaker voor De Rest gewerkt. Ik werk graag met kinderen en jongeren, vanwege hun openheid, nieuwsgierigheid en fantasie. Kinderen en jongeren nemen vaak een echtheid en overgave mee het toneel op die ik uniek vind en waar ik graag naar kijk. Bij De Rest gaf ik les in toneel en danstheater en maakte ik twee voorstellingen: een korte voorstelling voor het Waterliniefestival en een kleutervoorstelling gespeeld door jongeren ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen.

De Rest zal altijd een speciale plek voor mij zijn, omdat het één van de eerste plekken was waar ik, vanuit een achtergrond in dans (Docent Dans, Theaterschool Amsterdam, 2008) en psychologie (UvA, 2004), het vertrouwen kreeg om ook als theatermaker en theaterdocent aan de slag te gaan, dat wat ik het liefste wilde… Inmiddels ben ik afgestudeerd aan de opleiding Theaterdocent Verkort (Theaterschool Amsterdam) en werk ik hoofdzakelijk vanuit theater: als maker, speler en docent.