over 2017-05-24T19:12:59+00:00

over

Stichting De Rest was een theaterschool met theaterwerkplaats en was van 2008-2016 actief in de gemeente Stichtse Vecht.
Wij, Renée Fleuren en Jasper Hogenboom, hebben de deuren moeten sluiten kort gezegd omdat we tot de conclusie zijn gekomen dat een theaterschool gerund door professionals niet kan bestaan zonder (structurele) subsidie. Wij hebben het 7 jaar zonder volgehouden en daar zijn we trots op! Gemeente Stichtse Vecht heeft aangegeven geen structurele subsidie te kunnen verstrekken ook niet in de vorm van ruimte waarvoor alleen verbruikskosten worden gerekend. Toen de gemeente besloot de voormalige brandweerkazerne te slopen en geen passend alternatief kon bieden werd voor ons duidelijk dat binnen de culturele infrastructuur van de gemeente geen draagvlak is voor een theaterschool. In ieder geval niet zoals wij die voor ogen hadden.

Wij willen alle cursisten, docenten, kunstenaars, makers, verenigingen, organisaties en vrijwilligers bedanken die de afgelopen 7 jaar met ons hebben samengewerkt. Wij hebben van jullie genoten!

Liefs, Renée Fleuren en Jasper Hogenboom

Visie De Rest
Afscheidsbrief