Alle foto’s De Verdronkene 2017-02-09T22:40:06+00:00

Project Description

De Verdronkene

Cultureel initiatief:
Koninklijk Zuilens Fanfare Corps
Kunstenaar:
Frans van Gastel (You Echo)
Foto’s:
Cas Poldermans

Een muzikale onderdompeling in de mentale krochten van een drenkeling.

Fortverhaal
Wanneer in 1945 het einde aan de Tweede Wereldoorlog in zicht is, raken Maarssense verzetsstrijders alsnog in gevecht met de Duitsers. Op Fort Maarsseveen proberen de verzetsstrijders te vluchten. Hierbij verdrinken twee verzetsjongens in de fortgracht en in de polder achter het fort.

Minivoorstelling
Geïnspireerd op het schrijnende verhaal van een verzetsstrijder die vlak voor de bevrijding verdween in het water achter het fort, voert mixed-media kunstenaar You Echo samen met vier blazers van het Koninklijk Zuilens Fanfare Corps een droefgeestige ceremonie op in de catacomben van Fort Maarsseveen.

In DE VERDRONKENE dompelen we het publiek onder in een melancholische maalstroom van koperklanken en synthetische geluidsgolven. Laat u meevoeren door de wereld waarin de drenkeling dwaalde voordat zijn lichaam na negen dagen werd gevonden door een visser ter plaatse. Komt uw muze ook bovendrijven?

download album

Wow kan dat?! Ja zeker, mits je er respectvol mee omgaat en de foto’s uitsluitend als particulier gebruikt. Wil je een foto buiten de huiselijke kring gebruiken, neem dan eerst contact met ons op.