Verborgen Oorlog 2017-05-21T22:56:31+00:00

Project Description

Verborgen
Oorlog

Regie & initiatief:
Anouk de Bruijn
Maria Cataline García
Organisatie:
Annemarie van Drecht
Margreet Bouwman
Supervisie uitwisselingsproces:
Renée Fleuren
Supervisie voorstelling & dramaturgie:
Jasper Hogenboom

Partners:
Caja Ludica
Vrede van Utrecht
E-motive

Verborgen Oorlog is een locatievoorstelling gespeeld door 4 jongvolwassenen uit Guatemala en 4 jongvolwassenen uit Nederland, die een tijdje in Guatemala hebben gewoond. Het zijn rake, grappige, ontroerende verhalen over zingeven aan je leven versus overleven in Guatemala. In beeld gebracht door een mengeling van theater, tekst, dans, muziek en video.

Hoe is het om op te groeien in een na-oorlogs land? En is de oorlog eigenlijk wel echt weg uit Guatemala? Waarom ga je naar een land vol geweld als je in Nederland in alle vrijheid over straat kunt lopen? En waarom weten we zo weinig over dit Midden-Amerikaanse land?

Anouk de Bruijn, theatermaker van Theaterstichting DE REST, en Catalina Garcia, theatermaker van Caja Lúdica, werkten het afgelopen jaar, soms op afstand, soms samen, in Guatemala of Nederland, aan Verborgen Oorlog. Anouk interviewde jongeren uit Guatemala-stad over het opgroeien tussen het geweld en over hun werk bij Caja Lúdica. In Utrecht vroeg ze studenten naar de reden van hun vertrek naar Guatemala en naar hun beleving aldaar. Deze verhalen vormden de basis van de voorstelling. Eind mei kwamen de Guatemalteekse spelers en hebben ze voor het eerst hun Nederlandse medespelers ontmoet. Het resultaat van deze ontmoeting kun je komen bekijken in “Verborgen Oorlog”. De voorstelling is 2-talig, maar voor iedereen in Nederland te begrijpen, dus wees welkom!